Συμβουλευτικός Σταθμός "Αποφασίζω" στην εκπομπή "Καλή σας μέρα" του ΡΙΚ

Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου φιλοξενηθήκαμε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Καλή σας μέρα" με την Γαβριέλα Χριστοδούλου και παρουσιάσαμε τον Συμβουλευτικό Σταθμό «Αποφασίζω» και τη Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Στήριξης "1469". Δείτε το απόσπασμα με τις φιλοξενούμενες τις ψυχοθεραπεύτριες του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας Κατερίνα Αρτεμίου και Ελένη Θεοδώρου.

«Θάνατος του προσφιλούς μας Καθηγητή Δρα Peter J. Hawkins»

Αγαπητά Μέλη και φίλοι,

Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε σήμερα τον θάνατο του εκλεκτού και διακεκριμένου Καθηγητή μας Δρα Peter J. Hawkins, ιδρυτικού Προέδρου του European Institute of Integrative Psychotherapy και επίτιμου Προέδρου του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας.

Η συνεισφορά του εκλιπόντος στην ανάπτυξη της συνθετικής ψυχοθεραπείας στην Ευρώπη είναι ανεκτίμητη. Οραματίστηκε πρώτος τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού ευρωπαϊκού διαπανεπιστημιακού σχεδίου εξειδίκευσης ψυχολόγων στη συνθετική ψυχοθεραπεία. Πέτυχε το σχέδιο αυτό να επιχορηγηθεί από τα προγράμματα Erasmus της ΕΕ και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Πανεπιστημίων Sunderland Μεγάλης Βρετανίας, Cork Ιρλανδίας, Salamanka και Barcelona Ισπανίας, Jyvaskyla Φινλανδίας, Αιγαίου και Κρήτης Ελλάδος.

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως ακαδημαϊκός, ερευνητής και θεραπευτής. Δίδαξε ψυχολόγους, εκπαίδευσε ψυχοθεραπευτές, εξειδίκευσε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην κλινική ύπνωση. Ακλόνητος μάρτυρας της ευρυμάθειάς του τα επιστημονικά βιβλία του γραμμένα με απέριττο λόγο, διανθισμένο με επιλεγμένα ευφυολογήματα που συνέλεξε από τα πέρατα της οικουμενικής γραμματείας, από τη σοφία του αρχαιοελληνικού πολιτισμού έως της άπω ανατολής.

Ο Πήτερ υπήρξε ένα υπόδειγμα σοφού άνδρα που ανέδειξε την επιστημονική αξία της ανθρωπιάς. Μας δίδαξε ότι «ανθρωπινότητά» είναι πολύτιμο εργαλείο στην επιτέλεση του ψυχοθεραπευτικού έργου, στη διαμόρφωση του θεραπευτικού κλίματος, στην εγκαθίδρυση μιας ουσιαστικής θεραπευτικής σχέσης.

Ο Πήτερ μας απέδειξε μέσα από τον τρόπο της δουλειάς του ότι υπάρχει το αυτεξούσιον της ψυχής και δεν είναι ένα θεωρητικό κατασκεύασμα αλλά μια απτή πραγματικότητα για τον καθένα που θέλει να το ενεργοποιήσει.

Ο Πήτερ μας υπογράμμισε ότι η ψυχή είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης και ότι η ψυχοθεραπεία αποξενωμένη από τη φύση δεν συνιστά ολοκληρωμένη ίαση της ψυχής.

Ο Πήτερ μας θύμισε ότι οι άνθρωποι δεν είναι παρά χωμάτινοι μικροί θεοί.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκεπάζει το σκήνωμα της ψυχής του.

Ως ελάχιστο δείγμα τιμής το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας θα διοργανώνει σε ετήσια βάση στη μνήμη του Πήτερ ένα λιτό φιλολογικό μνημόσυνο και θα μετονομάσει τον ξενώνα των σπουδαστών στο Τροφώνειο Διδασκαλείο από «Οίκημα Αγαθοδαίμονος και Αγαθής Τύχης» σε «Peter J. Hawkins».

Για το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας

Δρ Κυριάκος Πλατρίτης

Πρόεδρος Κ.Ε.ΣΥ.ΨΥ./Δ.Σ. ΚΙΨ

Συνεργασία Ψ.Ε.Μ.Α και Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λεμεσού

Η νέα δομή του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας Ψ.Ε.Μ.Α. ( Ψυχοθεραπευτική Εστία Μακρόβιας Απεξάρτησης ) συνεργάζεται επίσημα με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεμεσού.

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 στις 18:00 στο Δημοτικό Μέγαρο, στην παρουσίαση "Η λειτουργία & επέκταση του Κοινωνικού Παντοπωλείου και οι συνεργαζόμενες υπηρεσίες".

ψεμα.png

Συμβουλευτικός Σταθμός Κ.Ι.Ψ. σε ιδιωτικά σχολεία

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Κ.Ι.Ψ. σε ιδιωτικό σχολείο της Λεμεσού, τόσο τη δημοτική όσο και στη μέση εκπαίδευση, θα λειτουργήσει για 3η συνεχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε.

Φωτογραφικά Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του Συμβουλευτικού Σταθμού από τον ψυχολόγο - συνθετικό ψυχοθεραπευτή κ. Λυκούργο Θεοδωρίδη. 

lykourgos.jpg

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έναρξη εγγραφών στα προγράμματα μετεκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία

Το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας πληροφορεί ότι παραμένουν διαθέσιμες θέσεις για ψυχολόγους και ψυχιάτρους  για το τέταρτο τμήμα μετεκπαίδευσης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία.

Εξασφαλισμένη πρακτική άσκηση 1000 ωρών σε Υπηρεσίες Υγείας στην Κύπρο.

Για αιτήσεις συμμετοχής και περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ καλέστε στον Παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 70005531 και στο 97641215.

Καινοτόμο πρόγραμμα για παιδιά ευπαθών οικογενειών

Διαβάστε αναλυτικά την παρουσίαση του Προληπτικού Κοινοτικού Προγράμματος για παιδιά "Δέλτα του Κούρρη" που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά από ψυχοθεραπευτές του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας και φιλοξενείται στις σελίδες της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Αρθρογράφος Κίκα Κασινίδου

 Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στο άρθρο

Source: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-ei...

Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας (ΚΙΨ) ¨Με καλή παρέα¨ (Video - 13/07/13)

Το Σάββατο 13 Ιουλίου φιλοξενηθήκαμε στην εκπομπή του ΡΙΚ "Με καλή παρέα" με την Βίβιαν Κανάρη και παρουσιάσαμε το επιδοτούμενο πρόγραμμα στήριξης ατόμων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση καθώς και τις νέες ομαδές ανοικτής προσέλευσης.

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής με παρουσιάστρια την Βίβιαν Κανάρη και φιλοξενούμενες τις ψυχοθεραπεύτριες του ΚΙΨ Ιρένα Αναστασίου και Ελένη Θεοδώρου.

 

Ημέρα γνωριμίας του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας

Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να γίνει ανοικτή εκδήλωση προς ενδιαφερόμενους απόφοιτους ψυχολόγους κλπ για ενημέρωση σχετικά με το Εξειδικευμένο Πρόγραμμα Κατάρτισης στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία που προσφέρεται από το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας. Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες πληροφορίες.

Στιγμιότυπα από την μαγνητοσκόπηση της εκπομπής "Με καλή Παρέα"

Στιγμιότυπα από την μαγνητοσκόπηση της εκπομπής "Με καλή Παρέα" με την Βίβιαν Κανάρη στο ΡΙΚ.

Η εκπομπή θα μεταδοθεί το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 14:15.

Ακούστε τους εκπροσώπους του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας να μιλούν για τις δράσεις, πρόγραμμα και δομές του Ινστιτούτου καθώς και για το καινοτόμο Κοινοτικό Προληπτικό Πρόγραμμα για παιδιά "Δέλτα του Κούρρη"

 

Source: http://www.facebook.com/pages/Κυπριακό-Ινσ...