ΝΕΟ! Δεχόμαστε σπουδαστές μέσω του προγράμματος Erasmus + 

Συμμετέχουμε στον κόμβο πρακτικής άσκησης Άτλας

atlas_logo.png

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ διαθέτει ένα αξιοζήλευτο δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει εποπτευόμενη πρακτική άσκηση σε ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, καθώς και σε σπουδαστές άλλων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

allogos.jpg
electra logo.png

Τα κέντρα μας που δέχονται σπουδαστές για πρακτική άσκηση είναι τα ακόλουθα:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ Είναι κέντρο απεξάρτησης με έδρα τη Λευκωσία, εγκεκριμένο να λειτουργεί ως θεραπευτική δομή από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου. Απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ οι οποίοι διατηρούν μια καλή λειτουργικότητα, ενώ δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας που απαιτούν τακτική ιατρική περίθαλψη. Βασική αποστολή του κέντρου είναι να προσφέρει ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική βοήθεια για αλλαγή της στάσης απέναντι στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, τη βελτίωση της αυτογνωσίας και την εξομάλυνση των οικογενειακών και άλλων διαπροσωπικών σχέσεων.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ Ψ.Ε.Μ.Α. Είναι κέντρο κοινωνικής επανένταξης εξαρτημένων ατόμων με έδρα τη Λεμεσό, εγκεκριμένο να λειτουργεί ως θεραπευτική δομή από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου. Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικα άτομα μέσης και άνω ηλικίας με ιστορικό πολυετούς και πολλαπλής χρήσης ναρκωτικών ουσιών και/ή κατάχρησης αλκοόλ, οι οποίοι έχουν χαμηλή λειτουργικότητα και περιορισμένη οικογενειακή υποστήριξη. Όταν εκδηλωθούν επείγουσας φύσεως ιατρικά προβλήματα ή σοβαρή υποτροπή στην εξάρτηση, οι θεραπευόμενοι παραπέμπονται σε άλλα κέντρα για λήψη πιο εξειδικευμένης φροντίδας. Βασική αποστολή του κέντρου είναι είναι να συμβάλει στη διατήρηση μιας σταθερής ψυχοκοινωνικής κατάστασης των θεραπευομένων, την πρόληψη σοβαρών υποτροπών και την κινητοποίησή τους για συμμετοχή σε κοινωνικές και παραγωγικές διαδικασίες (προς τούτο λειτουργούν συγκεκριμένα εργαστήρια).

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ Είναι κέντρο που παρέχει εξειδικευμένες διαγνωστικές υπηρεσίες με έμφαση στην αξιολόγηση των μαθησιακών δεξιοτήτων σε παιδιά και έφηφους, καθώς και των νοητικών ικανοτήτων και της προσωπικότητας για όλες τις ηλικίες. Στο κέντρο χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία όπως είναι το WISC, WAIS, RAVENS, MMPI κ.α.

IWBCTR MASTEROFFICE.jpg

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ - ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Είναι πρόγραμμα στοχευμένης πρόληψης για παιδιά που είναι ευάλωτα στην προσκόλληση στα ηλεκτρονικά. Ευνοεί την εξοικείωση των παιδιών σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες βασισμένες στη φύση, τις τέχνες και την παράδοση. Λειτουργεί με χειμερινούς και θερινούς κύκλους. Το Σχέδιο Δέλτα του Κούρρη βελτιώνει τις δεξιότητες επικοινωνίας, τη συναισθηματική έκφραση, τη διεκδικητικότητα, την αυτογνωσία, τη δημιουργικότητα και τη συνεργατικότητα. Βοηθά στην αντιμετώπιση τάσεων εσωστρέφειας και κοινωνικής απομόνωσης αλλά και φοβιών που σχετίζονται με ζώα, φυτά, το σκοτάδι, την ερημιά, το δάσος, το νερό, τη φωτιά και άλλα στοιχεία και φαινόμενα της φύσης.

deltakourlarnakakids in kolossi castle.jpg

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Είναι γραφείο που λειτουργεί με την έγκριση της Διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ΕΛΑΖΩ παρέχοντας σε κλινήρεις καρκινοπαθείς ασθενείς αλλά και στους οικείους τους ψυχοθεραπευτική στήριξη.

colaz votan.jpg

ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ (CYPRUS MEDICINAL GARDEN MUSEUM). Είναι ένα κηπευτικό μουσείο που συγκεντρώνει φυτά που απαντώνται στην Κύπρο και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για αιώνες από τη λαϊκή ιατρική για σκοπούς ψυχικής ίασης και ευεξίας.  Ο χώρος είναι κατάλληλα διαμορφωμένος για να δέχεται επισκέψεις από παιδιά και ενήλικες και προσφέρει πέραν από την περιήγηση στο κήπο και στο εκθετήριο, ψυχοεκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύσσουν την οικολογική συνείδηση, την παραδοσιακή χρήση της φύσης για θεραπευτικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς κ.α.

ΗΛΕΚΤΡΑ - Κέντρο Συμβουλευτικής για την Αντιμετώπιση της Ηλεκτρονικής Εξάρτησης. Είναι κέντρο που παρέχει συμβουλευτικές και προληπτικές υπηρεσίες γύρω από θέματα που αφορούν την ηλεκτρονική εξάρτηση. Εξειδικεύεται στους ακόλουθους τομείς εξάρτησης: 

(α) Επίμονη ενασχόληση με ηλεκτρονικά ψυχαγωγικά/διαδραστικά παιγνίδια 

(β) Επίμονη ενασχόληση με ηλεκτρονικά τυχερά παιγνίδια και στοιχήματα   

(γ) Επίμονη ενασχόληση με την περιήγηση σε διαδικτυακές σελίδες κοινωνικής δικτύωσης

(δ) Επίμονη ενασχόληση με διαδικτυακές σελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο

Δείτε περισσότερα για το ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΔΩ

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και διευκολύναμε την πρακτική άσκηση αρκετών σπουδαστών. Μεταξύ άλλων συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο St. John της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Yorkville του Καναδά, το Πανεπιστήμιο keele της Αγγλίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης. Πρόσφατα, αρκετοί σπουδαστές που λαμβάνουν πρακτική άσκηση κοντά μας επιχορηγούνται από το πρόγραμμα ERASMUS+.

alluniv.jpg
bologna un logo.jpg

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η αίτηση για πρακτική άσκηση εξετάζεται γρήγορα χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες, δεδομένου ότι διασφαλιστεί συνεργασία με το πανεπιστήμιο προέλευσης του σπουδαστή. Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση προσφέρουμε και σε νέους επιστήμονες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια πρώτη επαγγελματική εμπειρία. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση γίνεται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο.

Η πρακτική άσκηση είναι σε όλες τις περιπτώσεις εποπτευόμενη και ο ασκούμενος ακολουθεί πάντοτε τους όρους και το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων που θα λάβει την πρακτική του άσκηση.

Αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις ενδιαφερόμενων για πρακτική άσκηση οι οποίοι επιθυμούν να μείνουν στους ξενώνες μας. Τα έσοδα από τη διαμονή στους ξενώνες μας χρησιμοποιούνται για τη στήριξη των κοινωφελών προγραμμάτων και δράσεων του οργανισμού μας.

ΞΕΝΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Από το 2016 διαθέτουμε δύο ΞΕΝΩΝΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ για όσους σπουδαστές επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους με χαμηλό κόστος. Ο ένας ξενώνας βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού στην περιοχή της Αγίας Ζώνης και διαθέτει πέντε δωμάτια με κοινόχρηστους χώρους (κουζίνα, καθιστικό, μπάνιο, τουαλέτες). Ο άλλος ξενώνας βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Τροφωνείου στο Τραχώνι και διαθέτει διαμερίσματα που κάποια παρέχουν τη δυνατότητα αυτόνομης διαμονής ενώ κάποια τη δυνατότητα διαμονής σε ξεχωριστό υπνοδωμάτιο αλλά με κοινόχρηστο μπάνιο και κουζίνα. 

Στον Ξενώνα που βρίσκεται στο Τροφώνειο υπάρχουν διαθέσιμα 4 διαμερίσματα που συνολικά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα.  

Ο ξενώνας φοιτητών του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Λεμεσού. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα.

Ο ξενώνας φοιτητών του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Λεμεσού. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 70005531