ΝΕΟ! Δεχόμαστε σπουδαστές μέσω του προγράμματος Erasmus + 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ διαθέτει ένα αξιοζήλευτο δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει εποπτευόμενη πρακτική άσκηση σε ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, καθώς και σε σπουδαστές άλλων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

allogos.jpg

Τα κέντρα μας που δέχονται σπουδαστές για πρακτική άσκηση είναι τα ακόλουθα:

ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ Είναι κέντρο απεξάρτησης με έδρα τη Λευκωσία, εγκεκριμένο να λειτουργεί ως θεραπευτική δομή από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου. Απευθύνεται κυρίως σε νεαρούς ενήλικους χρήστες ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ οι οποίοι διατηρούν μια καλή λειτουργικότητα, και χωρίς προβλήματα σωματικής ή ψυχικής υγείας που απαιτούν τακτική ιατρική περίθαλψη. Βασική αποστολή του κέντρου είναι να προσφέρει ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική βοήθεια για αλλαγή της στάσης απέναντι στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, τη βελτίωση της αυτογνωσίας και των οικογενειακών και άλλων διαπροσωπικών σχέσεων.

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΨΕΜΑ Είναι κέντρο κοινωνική επανένταξης εξαρτημένων ατόμων με έδρα τη Λεμεσό, εγκεκριμένο να λειτουργεί ως θεραπευτική δομή από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου. Απευθύνεται κυρίως σε ενήλικα άτομα μέσης και άνω ηλικίας με ιστορικό πολυετούς και πολλαπλής χρήσης ναρκωτικών ουσιών και/ή κατάχρησης αλκοόλ, οι οποιοι διαθέτουν χαμηλή λειτουργικότητα και περιορισμένη οικογενειακή υποστήριξη. Όταν εκδηλωθούν επείγουσας φύσεως ιατρικά προβλήματα ή σοβαρή υποτροπή στην εξάρτηση, οι θεραπευόμενοι παραπέμπονται σε άλλα κέντρα για λήψη πιο εξειδικευμένης φροντίδας. Βασική αποστολή του κέντρου είναι είναι να συμβάλει στη διατήρηση μιας σταθερής ψυχοκοινωνικής κατάστασης των θεραπευομένων, την πρόληψη σοβαρών υποτροπών και την κινητοποίησή τους για συμμετοχή σε κοινωνικές και παραγωγικές διαδικασίες (προς τούτο λειτουργούν συγκεκριμένα εργαστήρια).

ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΦΥΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΕΞΙΑΣ Είναι κέντρο που παρέχει εξειδικευμένες διαγνωστικές υπηρεσίες με έμφαση στην αξιολόγηση των μαθησιακών δεξιοτήτων σε παιδιά και έφηφους, καθώς και των νοητικών ικανοτήτων και της προσωπικότητας για όλες τις ηλικίες. Στο κέντρο χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα ψυχομετρικά εργαλεία όπως είναι το WISC, WAIS, RAVENS, MMPI κ.α.

IWBCTR MASTEROFFICE.jpg

ΣΧΕΔΙΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΗ - ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΨΥΧΟΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Είναι πρόγραμμα στοχευμένης πρόληψης για παιδιά που είναι ευάλωτα στην εξάρτηση στα ηλεκτρονικά παιγνίδια. Στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες βασισμένες στη φύση, τις τέχνες και την παράδοση. Λειτουργεί με χειμερινούς και θερινούς κύκλους.

deltakourlarnakakids in kolossi castle.jpg

ΓΡΑΦΕΙΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Γ.Ν. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ. Είναι γραφείο που λειτουργεί με την έγκριση της Διεύθυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων ΕΛΑΖΩ παρέχοντας σε κλινήρεις καρκινοπαθείς ασθενείς αλλά και στους οικείους τους ψυχοθεραπευτική στήριξη.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και διευκολύναμε την πρακτική άσκηση αρκετών σπουδαστών. Μεταξύ άλλων συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο St. John της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Yorkville του Καναδά, το Πανεπιστήμιο keele της Αγγλίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης. Πρόσφατα, αρκετοί σπουδαστές που λαμβάνουν πρακτική άσκηση κοντά μας επιχορηγούνται από το πρόγραμμα ERASMUS+.

alluniv.jpg

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Η αίτηση για πρακτική άσκηση εξετάζεται γρήγορα χωρίς να χρειάζονται περίπλοκες διαδικασίες, δεδομένου ότι διασφαλιστεί συνεργασία με το πανεπιστήμιο προέλευσης του σπουδαστή. Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση προσφέρουμε και σε νέους επιστήμονες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια πρώτη επαγγελματική εμπειρία. Σε αυτή την περίπτωση η αίτηση γίνεται απευθείας από τον ενδιαφερόμενο.

Η πρακτική άσκηση είναι σε όλες τις περιπτώσεις εποπτευόμενη και ο ασκούμενος ακολουθεί πάντοτε τους όρους και το πλαίσιο λειτουργίας των κέντρων που θα λάβει την πρακτική του άσκηση.

ΞΕΝΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Από το 2016 διαθέτουμε και ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ για όσους σπουδαστές επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους με χαμηλό κόστος. Ο ξενώνας διαθέτει δωμάτιο στο κέντρο της Λεμεσού αλλά και στις εγκαταστάσεις του Τροφωνείου στο Τραχώνι. 

Στον Ξενώνα που βρίσκεται στο Τροφώνειο υπάρχουν διαθέσιμα 4 διαμερίσματα που συνολικά μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα.  

Ο ξενώνας φοιτητών του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Λεμεσού. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα. 

Ο ξενώνας φοιτητών του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο κέντρο της Λεμεσού. Διαθέτει 5 υπνοδωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 12 άτομα. 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 70005531