ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ διαθέτει ένα αξιοζήλευτο δίκτυο υπηρεσιών που παρέχει εποπτευόμενη πρακτική άσκηση σε ψυχοθεραπευτές, ψυχολόγους, καθώς και σε σπουδαστές άλλων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

Μέχρι σήμερα συνεργαστήκαμε με διάφορα ακαδημαϊκά ιδρύματα και διευκολύναμε την πρακτική άσκηση αρκετών σπουδαστών. Μεταξύ άλλων συνεργαστήκαμε με το Πανεπιστήμιο St. John της Νέας Υόρκης, το Πανεπιστήμιο Yorkville του Καναδά, το Πανεπιστήμιο keele της Αγγλίας, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσαλλονίκης. Πρόσφατα, αρκετοί σπουδαστές που λαμβάνουν πρακτική άσκηση κοντά μας επιχορηγούνται από το πρόγραμμα ERASMUS+.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται στα διάφορα κέντρα που λειτουργεί ο οργανισμός μας και παρέχεται γρήγορα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες δεδομένου ότι διασφαλιστεί συνεργασία με το πανεπιστήμιο προέλευσης του σπουδαστή. Ευκαιρίες για πρακτική άσκηση προσφέρουμε και σε νέους επιστήμονες που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους και επιθυμούν να εξασφαλίσουν μια πρώτη επαγγελματική εμπειρία.

Η πρακτική άσκηση είναι σε όλες τις περιπτώσεις εποπτευόμενη σύμφωνα πάντοτε με τους όρους λειτουργίας των κέντρων μας. Η πρακτική άσκηση που προσφέρουμε αφορά κυρίως υπηρεσίες σε ουσιοεξαρτημένα άτομα που βρίσκονται σε φάση ψυχολογικής απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, σε ενήλικες και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα, σε καρκινοπαθείς και άλλα άτομα που υποφέρουν από χρόνιες σωματικές ασθένειες κ.α.

Από το 2016 διαθέτουμε και ΞΕΝΩΝΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ για όσους σπουδαστές επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη διαμονή τους με χαμηλό κόστος.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΣΤΟ 70005531