ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΔΡ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΛΑΤΡΙΤΗ

ΛΕΜΕΣΟΣ 1/10/2015

Χαιρετίζω το ενδιαφέρον σας για το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας και σας προσκαλώ να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό.

Το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας είναι μια επιστημονική μη κερδοσκοπική οργάνωση που συσσωματώνει επαγγελματίες ψυχικής υγείας που έχουν ενδιαφέρον στην ψυχοθεραπεία και που είναι ευαισθητοποιημένοι για εθελοντική προσφορά στοχευμένη στα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν με αυξητικές τάσεις πολλοί κατοίκοι της χώρας μας.

Παράλληλα το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας είναι ταγμένο στην υπηρεσία της ψυχοθεραπείας και της εφαρμοσμένης ψυχολογίας και πρωτοπορεί σε θέματα επαγγελματικής μετεκπαίδευσης των ψυχολόγων καθώς και άλλων επαγγελματιών του τομέα της υγείας και της αγωγής και προωθεί την έρευνα στον χώρο της ψυχοθεραπείας.

Συνεισφέρει κοινωνικά στον τόπο λειτουργώντας στις μεγαλύτερες πόλεις της Κύπρου κέντρα θεραπείας που παρέχουν ανάργυρα ή με ελάχιστο κόστος ψυχολογικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες. Διαθέτει ευρύ δίκτυο συνεργασιών με πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και παρέχει ευκαιρίες εποπτευόμενης πρακτικής άσκησης σε σπουδαστές των επιστημών του ανθρώπου.

Μέλη του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας χαίρουν αναγνώρισης από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Παγκόσμια Ένωση της Επιστήμης της Ψυχολογίας (IUPsyS), η Εταιρεία Εξερεύνησης της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας (SEPI), ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Συνθετικών Ψυχοθεραπευτών (ΕΑΙΡ) και ο Ευρωπαϊκός Σύλλογος Ψυχοθεραπευτών. (ΕΑΡ).

Την αξιοπιστία και τη φήμη του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας επισφραγίζουν οι συνεργασίες του αφενός με σημαντικές αρχές του τόπου, όπως η Εκκλησία της Κύπρου, η Κυπριακή Αστυνομία, οι Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και ο Δήμος Λεμεσού, και αφετέρου με καταξιωμένους ακαδημαϊκούς φορείς, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Στην αιχμή της κοινωνικής προσφοράς του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας βρίσκεται η παροχή ψυχολογικής θεραπείας και ψυχοθεραπείας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις στην τοπική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, όπως τα ναρκωτικά, ο παθολογικός τζόγος, η ηλεκτρονική και διαδικτυακή εξάρτηση, καθώς και τα επαγόμενα της φτωχοποίησης ψυχικά προβλήματα.

Από το 2009, το Κυπριακό Ινστιτούτο Ψυχοθεραπείας διοργανώνει διάφορα επαγγελματικά σεμινάρια που παρέχουν ευκαιρίες δια βίου κατάρτισης και επιμόρφωσης σε επαγγελματίες των τομέων υγείας και αγωγής καθώς και ενημερωτικά εργαστήρια, διαλέξεις και άλλες δημόσιες δραστηριότητες που συνεισφέρουν στη διαφώτιση του κοινού γύρω από πρακτικά θέματα ψυχολογίας και ψυχοθεραπείας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στην πιο πρόσφατη δράση κοινωνικής προσφοράς του οργανισμού μας η οποία παρέχεται με τη συνδρομή του διαδικτύου. Πρόκειται για την ΨΥΧΟΛΑΤΑ, μια υπηρεσία που διαχέεται μέσω της ιστοσελίδας του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο FACEBOOK. Είναι μια σειρά αυτοτελών σύντομων άρθρων με περιεχόμενο που απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του τομέα της υγείας αλλά και όσους ενδιαφέρονται για την ψυχοθεραπεία και την ψυχολογία. Καταπιάνεται με θέματα διαφώτισης, ιστορικά, σύγχρονα και θεσμικά γύρω από τον ευρύτερο τομέα της ψυχικής υγείας.  

Εύχομαι η περιήγηση που θα έχετε στα διάφορα παράθυρα της ιστοσελίδα μας να προσελκύσει τον ενδιαφέρον σας και να αποβεί ευχάριστη και εποικοδομητική.

 

Δρ Κυριάκος Πλατρίτης 

Πρόεδρος Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας                                                                                                       

  

 

ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ