ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 

Στο ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ λειτουργούμε πέντε κέντρα θεραπείας, τα οποία εξυπηρετούν ανήλικα και ενήλικα άτομα που χρειάζονται συμβουλευτική, ψυχολογική και ψυχοθεραπευτική φροντίδα.

Τα κέντρα μας παρέχουν ανάργυρη φροντίδα, δηλαδή παρέχουν φροντίδα η οποία είναι εντελώς δωρεάν ή είναι επιχορηγημένη σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Δύο από τα κέντρα μας δραστηριοποιούνται στον τομέα της θεραπείας προσώπων με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά, αλκοόλ, παθολογικό τζόγο, παθολογική χρήση διαδικτύου. Πρόκειται για τον "Σταθμό Συμβουλευτικής (Σ.Σ.) ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ" που ιδρύσαμε στη Λευκωσία με την αρωγή της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, και το Κέντρο "Ψ.Ε.Μ.Α." που βρίσκεται στη Λεμεσό. Ο Σ.Σ. ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ εξειδικεύεται σε άτομα με ήπια εξάρτηση (π.χ. πειραματική ή περιστασιακή χρήση), ενώ το Ψ.Ε.Μ.Α. εξειδικεύεται σε άτομα με σοβαρή εξάρτηση (π.χ. πολυχρήστες, χρόνιοι χρήστες). Και οι δύο δομές είναι εγκεκριμένες από το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και λαμβάνουν επιχορήγηση που ανέρχεται περίπου στο 25% του προϋπολογισμού λειτουργίας τους. Το υπόλοιπο 75% της λειτουργίας των κέντρων αυτών καλύπτεται από άλλες πηγές εσόδων του οργανισμού μας π.χ. εισφορές μελών και φίλων, έσοδα εκδηλώσεων. 

Το τρίτο κέντρο μας είναι το Κέντρο Επιδοτούμενων Ψυχολογικών και Ψυχοθεραπευτικών Υπηρεσιών (Κ.Ε.Ψ.Ψ.Υ.) που διαθέτει γραφεία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Το Κ.Ε.Ψ.Ψ.Υ. λειτουργεί σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, τον Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Συγγενών ΕΛ.Α.ΖΩ., τον Παγκύπριο Αντιαναιμικό Σύνδεσμο, το Κρατικό Ογκολογικό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, τους Εθελοντές Ιατρούς Κύπρου. Καλύπτονται ανάγκες ψυχικής υγείας ατόμων με χρόνιες σωματικές ασθένειες (λ.χ. καρκινοπαθείς, θαλασσαιμικοί) ατόμων με πρωτοπαθή ψυχοπαθολογία (λ.χ. κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, διατροφικές διαταραχές), ή άλλα ψυχικά προβλήματα που προκαλούνται από σοβαρές ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και κρίσεις (λ.χ. πένθος, ανεργία, διαζύγιο). Στο Κ.Ε.Ψ.Ψ.Υ. προσφέρουμε ατομική και ομαδικής ψυχοθεραπείας με σκοπό την καλλιέργεια της προσωπικής ανάπτυξης και της αυτογνωσίας δωρεάν ή με ελάχιστο κόστος.

Το τέταρτο κέντρο μας είναι το Κέντρο Μάθησης, Ανάπτυξης και Συμπεριφοράς (Κ.Ε.Μ.Α.Σ.) που διαθέτουμε σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το Κ.Ε.Μ.Α.Σ. παρέχουν υπηρεσίες αξιολόγησης και αποκατάστασης διάφορων ψυχικών προβλημάτων που πρωτοεμφανίζονται συνήθως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία (λ.χ. μαθησιακά προβλήματα, προβλήματα διαγωγής, ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα), καθώς και προβλημάτων που σχετίζονται στενά με οικογενειακές και άλλες περιβαλλοντικές καταστάσεις και κρίσεις (λ.χ. επίδραση διαζυγίου ή θανάτου στο παιδί, κακοποίηση). Στο Κ.Ε.Μ.Α.Σ. χρησιμοποιούνται σταθμισμένα σε ελληνικούς πληθυσμούς εργαλεία μέτρησης της ευφυίας και των επιμέρους γνωστικών λειτουργιών όπως το Ravens Educational, το WPPSI-III και το WISC-III. 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

 

 

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ                                                              ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ