Η Αποστολή μας

 

Αποστολή του ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ είναι να υπηρετήσει τον τομέα της ψυχοθεραπείας και της εφαρμοσμένης ψυχολογίας. Επιδιώκουμε μέσω της έρευνας και της εκπαίδευσης να συνδράμουμε στη μελέτη, εμβάθυνση και διάδοση της συνθετικής σκέψης και να συμβάλουμε στην προαγωγή του Κινήματος της Συνθετικής Ψυχοθεραπείας, που αποτελεί την πιο σύγχρονη προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία.

Είμαστε ταγμένοι να διαφυλάξουμε την ιστορία της κλασσικής ψυχοθεραπείας και ψυχολογίας αλλά και να αξιοποιήσουμε τις αρχές και την τεχνογνωσία της σύγχρονης ψυχοθεραπείας και ψυχολογίας κατά τρόπο που να συνεισφέρουμε έμπρακτα στη δημόσια υγεία των κατοίκων της Κύπρου. Προς την κατεύθυνση αυτή ιδρύουμε και λειτουργούμε κέντρα και προγράμματα που παρέχουν φροντίδα και προαγωγή της ψυχικής υγείας. Επίσης, διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε ποικίλες διαφωτιστικές εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ψυχική υγεία και ευζωία και συνεργαζόμαστε με διάφορους οργανισμούς και φορείς που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες κοινής ωφελείας.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης πρόσθεσαν στην αποστολή του οργανισμού μας το χρέος για ακόμη μεγαλύτερη συμβολή στην αντιμετώπιση των ψυχικών προβλημάτων που επιβαρύνουν τους ευάλωτους πληθυσμούς στον τόπο μας. Ως εκ τούτου επεκτείναμε την εθελοντική και αφιλοκερδή μας δραστηριότητα δημιουργώντας νέα διαγνωστικά και θεραπευτικά κέντρα με τη βοήθεια των μελών μας, φίλων και σημαντικών φορέων όπως η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, η Αστυνομία Κύπρου, οι Εθελοντές Γιατροί Κύπρου κ.α.  

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι αρωγός του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο δωρεάν θεραπευτικό έργο που προσφέρει σε νεαρά εξαρτημένα άτομα στον Σταθμό Συμβουλευτικής Αποφασίζω.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου είναι αρωγός του Κυπριακού Ινστιτούτου Ψυχοθεραπείας στο δωρεάν θεραπευτικό έργο που προσφέρει σε νεαρά εξαρτημένα άτομα στον Σταθμό Συμβουλευτικής Αποφασίζω.