Σταθμός Συμβουλευτικής "Αποφασίζω"

Ζω τη ζωή που εγώ αποφασίΖΩ και όχι οι εξαρτήσεις για μένα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ 2017

Ιδρύθηκε στις 21.12.2011 με σκοπό να λειτουργεί ως κέντρο απεξάρτησης για την παροχή θεραπείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα περιστασιακής χρήσης ναρκωτικών και αλκοόλ με ήπια εξάρτηση. Εξυπηρετεί κατοίκους της επαρχίας Λευκωσίας, Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου. 

Οι αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία και το πλαίσιο λειτουργίας του κέντρου βασίζονται στη συνθετική προσέγγιση. Ως εκ τούτου παρέχονται ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες με εξατομικευμένο τρόπο και με ρυθμό που να συγκρατούνται οι υποτροπές των θεραπευομένων και να μην καταλήγουν σε ανεξέλεγκτη παλινδρόμηση στην χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών. 

Το Κέντρο εξειδικεύεται σε νεαρά ενήλικα άτομα που η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών που αντιμετωπίζουν δεν προϋποθέτει απεθισμό, δηλαδή ένταξη σε κέντρο που ασχολείται με αποτοξίνωση και φροντίδα στερητικών συμπτωμάτων στο σώμα. Τα πρόσωπα που μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα στο Κέντρο είναι οι χρήστες κάνναβης ή κοκαΐνης, πρόσωπα με επιβλαβή στοιχηματική ενασχόληση (τζόγο) ή στο διαδίκτυο, καθώς και αλκοολικοί που όμως δεν εμφανίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα. 

Το Κέντρο παρέχει τη δυνατότητα εντατικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής (3 φορές την εβδομάδα), σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, ενώ παρέχεται στήριξη και στην οικογένεια των θεραπευομένων όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο. Οι υπηρεσίες του Κέντρου που απευθύνονται σε ουσιοεξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους παρέχονται δωρεάν, με εξαίρεση την καταβολή μικρού τέλους για την έκδοση πιστοποιητικών παρακολούθησης, γνωματεύσεων, καθώς και για την εφαρμογή ουροληπτικών ελέγχων για την ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών. Οι υπηρεσίες του Κέντρου που απευθύνονται σε άτομα με επιβλαβή στοιχηματική ενασχόληση και διαδικτυακή εξάρτηση παρέχονται με την καταβολή μικρού θεραπευτικού τέλους.  

Το Κέντρο λειτουργεί με σχετική έγκριση του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου το οποίο και επιχορηγεί περίπου το 25% του ετήσιου οικονομικού προϋπολογισμού του. Σημαντική στήριξη προσφέρει και η  Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία παραχωρεί με υποτυπώδες ενοίκιο το υποστατικό που στεγάζεται το Κέντρο στη Λευκωσία. 

Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως 16. Το γραφείο για όσους εξυπηρετούνται στη Λάρνακα βρίσκεται στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου 36Α στα Λιβάδια. Το γραφείο για όσους εξυπηρετούνται στη Λεμεσό βρίσκεται στην οδό Ναυπλίου 15 (δρόμος πολυκλινικής υγείας).

Το Κέντρο είναι ενταγμένο στο ειδικό πρωτόκολλο συνεργασίας που σύναψε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών της Αστυνομίας Κύπρου με το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και άλλες εγκεκριμένες δομές θεραπείας. Αυτό σημαίνει ότι προσφέρει υπηρεσίες σε πρόσωπα που κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με την κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η επιτυχής ολοκλήρωση της θεραπείας αντιμετωπίζεται ευνοϊκά από τη Γενική Εισαγγελία για την αναστολή της ποινική δίωξης. 

Καθήκοντα επιστημονικής επιμελήτριας του Κέντρου εκτελεί η κ. Ελευθερία Καζαμία.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  70005537

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 10:00 π.μ. - 6:00 μ.μ.

Email: apofasizo@psychotherapycyprus.com, stathmosapofasizw@gmail.com

Που είμαστε: Λευκωσία - Λεμεσό - Λάρνακα

Α.Π.Ο.Φ.Α.Σ.Ι.Ζ.Ω.: ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΩΦΕΛΙΜΑ